Otrok, nepopisan list – Teden otroka 2024

Ob letošnjem Tednu otroka, ki se ga praznuje že 70. leto zapored, in je potekal od 7. do 13. oktobra, smo se osredotočali na temo Otrok, nepopisan list.

Tudi na PŠ Šmihel smo izvajali različne dejavnosti, ki so jih izbrali kar učenci sami. Zaželeli so si animirani pustolovski film Robinson Crusoe. Res je bila zanimiva pustolovščina in o vsebini le-te so učenci poustvarjali pri slovenščini in likovni umetnosti. V tem tednu so si zaželeli proste igre in jo tudi dobili. Res so uživali pri igranju. Prinesli so tudi svoje igrače in jih s ponosom pokazali sošolcem. V sredo smo se sladkali z medvedovimi šapkami. Prav za vse so poskrbeli učenci, skupaj pa smo jih spekli. V četrtek smo izvedli zanimiv tehniški dan. Izvajali smo različne dejavnosti v okviru prednostne naloge varno in spodbudno učno okolje, pri katerih smo razvijali in krepili pozitivno samopodobo, sodelovanje in spodbujali pozitivne odnose med sošolci. Zadnji dan tega tedna so učenci risali na asfalt.

Za nami je zanimiv in pester teden. Najbolj smo veseli, da so otroci uživali, bili sproščeni in zadovoljni in hkrati pridobivali zelo pomembne veščine za življenje.

Zapisala in uredila: Marjeta Zore, prof., vodja PŠ Šmihel

(Skupno 14 obiskov, današnjih obiskov 3)

Morda vam bo všeč tudi...